Hemelse lamsschenkels

    Hemelse lamsschenkels

    8keer bewaard
    2uur45min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk gerecht omdat het zo eenvoudig en lekker is! Makkelijk te bereiden ook! De lamsschenkels worden langzaam gekookt in een royale hoeveelheid rode wijn. Dit is het best op te dienen door de saus over de aardappelpuree, zoete aardappels, risotto of polenta te gieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4-6 eetlepels olijfolie
    • 1,6kg of 4 lamsschenkels
    • 5 eetlepels bloem
    • 1 prei, gehalveerd en in 1,5cm stukjes gesneden
    • 2 stengels selderij, grof gehakt
    • 2 wortels, grof gehakt
    • 2 middelgrote uien, gehakt
    • 12 teentjes knoflook, met schil
    • 1 laurierblad
    • 1 takje tijm
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
    • 350ml rode wijn
    • 600ml kippenbouillon
    • Zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 C / gasovenstand 2.
    2. Verhit de olie in een zware braadpan op middelhoog vuur. Leg de schenkels met beide kanten in de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Braad de schenkels in de hete olie aan tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal ze dan uit de pan en leg apart.
    3. Doe de prei, selderij, wortel, ui en knoflook in de braadpan. Bak dit 5 minuten, al roerende, tot het zacht en lichtbruin is.
    4. Kruid met het laurierblad, de peperkorrels, tijm en rozemarijn takjes. Schenk er rode wijn en kippenbouillon bij, zet het vuur hoog en laat zachtjes koken.
    5. Breng op smaak met zeezout en leg de lamsschenkels op de groenten.
    6. Doe aluminiumfolie over de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven. Laat de pan zo'n 2 1/2 tot 3 uur in de oven staan tot het vlees zacht is en van het bot valt. Verwijder het laurierblad en de kruidentakjes voor de schenkels met de groenten en saus te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren