Tomatensandwich uit de oven

    Tomatensandwich uit de oven

    6keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Oplosbare voedingvezels in brood met haverzemelen verlagen het cholesterolgehalte.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 grote eieren
    • 4 grote eiwitten
    • 3½ dl magere melk
    • 1½ theel. kerriepoeder
    • ½ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 10 sneetjes brood met haverzemelen
    • 2 tomaten, in dunne schijfjes
    • 120 g pittige kaas, geraspt
    • 4 plakjes zeer mager spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Klop in een kom de eieren, eiwitten en melk door elkaar met kerriepoeder, zout en peper.
    2. Vet een bakvorm van 22 × 32 cm in met olie. Schik hierin 4 sneetjes brood naast elkaar en vul de ruimten ertussen op met het vijfde sneetje. Verdeel hierover de tomatenschijfjes en de helft van de geraspte kaas. Breng een tweede laagje brood met tomaat en kaas aan. Schenk het eimengsel hierover uit en druk het brood aan. Plaats de bakvorm afgedekt 1 uur (of een hele nacht) in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 175°C. Plaats de bakvorm onafgedekt 45 tot 50 min. in de oven, tot het ei gestold is. Schik de plakjes spek 10 min. voor het einde van de oventijd op de sandwich. Laat de sandwich 10 min. rusten alvorens hem te serveren.

    HANDIGE HINT

    De gevulde tomaten (rechts) zijn heel geschikt voor een feestelijke gelegenheid. De tomaten en de vulling kunt u enkele uren van tevoren voorbereiden; u vult de tomaten een half uur voor u ze wilt serveren, breekt de eieren erboven en plaatst ze in de oven. Terwijl ze in de oven staan, kunt u de overige brunchgerechten voorbereiden.

    Goede combinatie

    Serveer deze hartige sandwich bij een brunch. Hij is bijvoorbeeld goed te combineren met fruit. Geef er meloenschuitjes met aardbeien bij en schenk er sinaasappelsap (eventueel vermengd met witte wijn) of sterke koffie bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren