Tostada's met kip en kaas

    Tostada's met kip en kaas

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Knapperig geroosterde maistortilla's belegd met kipfilet en groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 300 g kipfilet, in blokjes van 1 cm
    • 150 g maïs uit blik
    • 1 blikje (à 113 g) niet te scherpe groene chilipepers
    • ½ bosje verse koriander, fijngesneden
    • 1 ingemaakte jalapeñopeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1½ eetl. limoensap
    • 8 maïstortilla's van 15 cm doorsnee
    • 200 g milde kaas, bijvoorbeeld Cheddar, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes en knoflook 2 minuten, of tot de bosuitjes zacht zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze 5 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Schep alles in een grote kom. Schep er de maïskorrels, chilipepers, koriander, jalapeñopeper en het limoensap door.
    2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tortilla's op een bakplaat en verwarm ze 2 minuten.
    3. Bestrooi de tortilla's met de helft van de kaas. Verdeel hierover het kipmengsel en bestrooi dit met de rest van de kaas. Bak ze 5 minuten, of tot de kaas gesmolten is en borrelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren