Inktvis Macaronatha

    Inktvis Macaronatha

    2keer bewaard
    55min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de eenvoudige versie van een authentiek Grieks gerecht, macaronatha. Macaronatha is inktvis in een heerlijk tomatensaus en wordt geserveerd met macaroni. Als afsluiter wordt het gerecht bestrooid met een geraspte schapenkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr macaroni
    • 500 gr inktvis, schoongemaakt in de viswinkel
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 fles (600 gr) passata
    • 4 eetlepels droge witte wijn
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1 kaneelstokje, in tweeën
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 60 gr Mizithra kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Afgieten.
    2. In een kleine sauspan de inktvis 8-10 minuten in 675 ml water met de rode wijnazijn koken. Afgieten en in ringen snijden, de tentakels apart zetten.
    3. In een grote, zware koekenpan de olijfolie verhitten. Ui en knoflook sauteren tot de ui gaar is, maar niet bruin. Inktvis erdoor roeren en 2 minuten sauteren. Passata, witte wijn en citroensap toevoegen. Kruiden met kaneelstokje, laurierblad, oregano, zout en peper. Aan de kook brengen en vervolgens op een lage vlam en in een gedeeltelijk afgedekte pan 15-20 minuten laten koken. Af en toe doorroeren.
    4. Van het vuur halen, de gekookte pasta erdoor scheppen en geraspte kaas erover sprenkelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren