Tropische trifle

    Tropische trifle

    5keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze versie van de typisch Engelse trifle zit boordevol exotische vruchten, zoals mango's, passievruchten, papaja's en carambola's, vol van smaak en vitaminen. Deze trifle smaakt net zo bijzonder als hij eruitziet.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 g cake, in plakjes gesneden
    • sap van 1 limoen en 1 sinaasappel
    • 3 el medium sherry of madera
    • 1 kleine, rijpe mango
    • 2 bananen
    • 1 papaja
    • 3 passievruchten, gehalveerd
    • 100 ml slagroom
    • 1 el heldere honing
    • 100 g magere biogarde
    • Custardvla
    • 2 eierdooiers
    • 2 tl maizena
    • 2 el fijne suiker
    • 300 ml halfvolle melk
    • geraspte schil van 1 limoen en 1 sinaasappel
    • Om te garneren
    • 1 el geraspte, geroosterde kokos
    • 2 carambola's, in schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de schijfjes cake op de bodem van een grote glazen schotel. Meng het limoen- en sinaasappelsap met de sherry of de madera en besprenkel hiermee de cake. Pureer het mangovruchtvlees in een keukenmachine of door het door een zeef te wrijven, en verdeel het over de schijfjes cake. Zet daarna weg.
    2. Voor de vla: doe de eierdooiers, de maizena en de suiker in een kom en klop tot een smeuïg mengsel. Doe de melk in een steelpan met de geraspte limoen- en sinaasappelschil en breng al roerende aan de kook. Giet het dan langzaam op de eierdooiers, terwijl u stevig roert. Doe het mengsel opnieuw in de pan en laat al roerend op een laag vuur doorkoken, of tot de vla dikker is geworden. Haal de pan van het vuur en laat de custardvla enigszins afkoelen.
    3. Snijd de bananen en de papaja in schijfjes en verdeel ze over de cake. Schep daarbovenop de pulp van de passievruchten. Giet daarover de pudding en laat volledig afkoelen en opstijven.
    4. Klop de slagroom stijf. Roer er de honing en de yoghurt voorzichtig doorheen en verdeel het mengsel dan over de trifle. Bestrooi het oppervlak met de geroosterde kokos en garneer met de schijfjes carambola.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, B12 * ✓ B2, B6, E, niacine, calcium, kalium, koper

    Variaties en tips

    • Vervang de papaja door 170 g aardbeien, in schijfjes gesneden. Laat de limoen weg en gebruik de schil en het sap van 2 sinaasappels. Om de cake te besprenkelen, mengt u het sinaasappelsap met sinaasappellikeur in plaats van sherry. * • Vervang de mangopuree door guavepuree. Pureer daarvoor 175 g rijpe guaves met 4-6 tl suiker; druk de puree vervolgens door een zeef. U kunt ook gepureerde verse abrikozen gebruiken en de suiker weglaten.

    Pluspunten

    • De bananen in dit recept leveren veel kalium, dat belangrijk is voor het voorkomen van een hoge bloeddruk. Dit nagerecht bevat ook veel vitaminen en mineralen die gezond zijn voor het hart, zoals vitamine C in de citrusvruchten en de papaja, en vitamine A in de carambola. * • Mango's zijn een uitstekende bron van bètacaroteen, dat het lichaam omzet in vitamine A. Deze vitamine is essentieel voor een gezonde huid en een goed gezichtsvermogen, vooral bij schemerlicht. Bètacaroteen is tevens een krachtige antioxidant, die belangrijk is voor de preventie van coronaire hartziekten en kanker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren