Uienbroodjes

    Uienbroodjes

    7keer bewaard
    1uur55min


    Maak dit als eerste!

    Deze makkelijke broodjes van pizzadeeg worden extra lekker en gezond dankzij gebakken uienringen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • beetje bloem
    • 450 g kant-en-klaar pizzadeeg (koeling)
    • 2 uien, in dunne ringen
    • ½ theel. grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Vet een grote bakplaat licht in met 2 theel. olie. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 30 × 15 cm. Snijd deze in 6 repen van 15 cm lang. Draai elke deegreep op tot een spiraal. Leg ze op de bakplaat. Laat ze losjes afgedekt met plasticfolie op een warme plaats in circa 1 uur rijzen tot hun dubbele volume.
    2. Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de uienringen circa 12 min. tot ze goudbruin kleuren.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Schuif het rooster onderin de oven.
    4. Verdeel de uien over de broodjes zonder deze in te drukken. Bestrooi met een snufje zout.
    5. Bak de broodjes 15 min. onderin de oven en vervolgens 5 tot 8 min. bovenin de oven, zodat de uien lekker knapperig worden. Laat ze afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren