Inktvissalade

    Inktvissalade

    2keer bewaard
    1uur40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Inktvis gesudderd in wijn en afgemaakt met een scherpe vinaigrette. Een perfect voorgerecht. Niet vergeten te serveren met ciabatta of knapperig stokbrood en extra virgin olijfolie als dip.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg inktvis
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 mespuntje zout
    • 225 ml witte wijn
    • 110 ml water
    • 2 eetlepels sjalotjes, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 110 ml extra virgin olijfolie
    • 2 theelepels citroenrasp
    • 110 ml vers citroensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De inktvis schoonmaken zoals onder beschreven.
    2. Tentakels en kop verwijderen. Steek uw hand in het lijf, verwijder de harde schacht en gooi deze weg. De gekleurde huid van het lijf halen. Afspoelen met koud water en het lijf in ringen snijden. Vervolgens de tentakels van de kop snijden en de kop weggooien.
    3. Ui, knoflook, wijn en water in een middelgrote koekenpan aan de kook brengen. De schoongemaakte inktvisdelen (ringen en tentakels) toevoegen. Vuur laag zetten. Afdekken en gedurende 1 uur laten sudderen.
    4. Terwijl de inktvis gaart de dressing bereiden: in een middelgrote kom sjalotjes, 2 geperste teentjes knoflook, olijfolie, citroenrasp, citroensap, zout en peper opkloppen.
    5. De inktvis afgieten en even laten afkoelen. Vervolgens toevoegen aan de dressing en het mengsel door elkaar schudden zodat de inktvis een laagje dressing krijgt. Afdekken en gedurende 15 minuten laten marineren alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren