Varkensmedaillons met wortelpuree

    Varkensmedaillons met wortelpuree

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g wortels, in dunne schijfjes
    • 3 tenen knoflook, gepeld
    • 5 theel. olijfolie
    • 1½ dl kippenbouillon
    • 3 theel. tomatenpuree zonder zout
    • zout
    • cayennepeper
    • 500 g varkenshaas, in 8 plakjes gesneden
    • 2 eetl. fijngesneden verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep in een ondiepe metalen ovenschaal de wortelschijfjes om met de knoflook en 2 theelepels olie. Rooster ze 20 minuten onder af en toe omscheppen. Laat ze afkoelen.
    2. Pureer de wortels met de bouillon, 1½ dl water, het tomatenconcentraat, een snufje zout en een snufje cayennepeper.
    3. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de medaillons aan elke kant 2 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg ze op een schaal.
    4. Veeg de pan schoon, voeg de wortelpuree toe en laat deze door en door warm worden. Schep hem op 4 borden en schik de medaillons er middenop. Strooi de basilicum erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren