Varkensschnitzels met bonensalsa

    Varkensschnitzels met bonensalsa

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    Ongepaneerde varkensschnitzels geserveerd met een heerlijke bonensalsa.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g gemengde gare bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • ½ rode ui, fijngesneden
    • ½ komkommer, geschild en fijngesneden
    • ½ tomaat, fijngesneden
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 2 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 2 eetl. appelsap
    • 2 eetl. wijnazijn of citroensap
    • 1 theel. bruine basterdsuiker
    • zout
    • versgemalen peper
    • 4 varkensschnitzels (elk 120 g), dwars doormidden gesneden
    • 250 g slablaadjes of jonge spinazie, gewassen
    • 1 citroen, in 4 partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de bonen, ui, komkommer, tomaat, peterselie, 2 eetlepels olie, het appelsap, de azijn en suiker. Voeg wat zout en peper toe. Plaats de salsa 1 uur in de koelkast.
    2. Vet een grote koekenpan met antiaanbaklaag in met de resterende olie. Verhit hem op matig vuur en bak de schnitzels hierin aan elke kant 3 tot 4 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Laat ze 3 minuten rusten en houd ze warm.
    3. Schik de slablaadjes op borden. Schep de bonensalsa en de halve schnitzels ernaast. Serveer met de citroenpartjes.

    Wist u dat?

    Vers varkensvlees is aanzienlijk gezonder voor u dan houdbare varkensworst zoals salami, cervelaat en knakworst, die wel 35 g vet en meer dan 1000 mg natrium per portie kan bevatten. Voor verse worstsoorten zoals saucijzen en braadworst geldt dit overigens in veel mindere mate. Deze bevatten ongeveer 25 g vet en zo'n 700 mg natrium.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren