Vegetarische hamburgers

    Vegetarische hamburgers

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Vergetarische burgers gemaakt van bonen en op smaak gebracht met mayonaise, chilisaus, limoensap en bosuitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 600 g gare borlottibonen of kievitsbonen
    • 1½ eetl. slanke mayonaise
    • 3 theel. chilisaus
    • 2 theel. limoensap
    • 2 eetl. droog broodkruim of paneermeel
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ theel. peper
    • zout
    • 2 eetl. bloem
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 4 broodjes, doorgesneden en snijvlak geroosterd
    • 4 blaadjes ijsbergsla
    • 4 plakjes tomaat
    • 4 rode-uienringen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de knoflook, bonen, mayonaise, chilisaus en het limoensap in een grote kom en prak ze met een aardappelstamper of vork. Schep er het broodkruim, de bosuitjes, peper en een snufje zout door. Vorm er 4 platte hamburgers van.
    2. Bestuif de hamburgers met de bloem en schud het teveel eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak de hamburgers hierin aan elke kant 3 minuten, of tot ze van buiten knapperig en van binnen goed warm zijn.
    3. Beleg de broodjes met de hamburgers. Schik hierop de slablaadjes, tomatenplakjes en uienringen.

    Wist u dat?

    • Bonen bevatten vrij veel voedingsvezels: zowel onoplosbare (die darmkanker kunnen helpen voorkomen) als oplosbare (die het cholesterolgehalte in het bloed kunnen helpen verlagen, en zo hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen). * • Geweekte bonen worden lichter verteerbaar als u het weekwater weggooit en ze gaarkookt in schoon water - dit vermindert bovendien winderigheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren