Venkel en aardappelen met gekarameliseerde uien

    Venkel en aardappelen met gekarameliseerde uien

    2keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g aardappelen
    • 4 venkelbollen met groen (totaal 800 g)
    • 3 theel. olijfolie
    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • zout
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water in circa 25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot u ze kunt hanteren. Pel ze en snijd ze in dunne schijfjes.
    2. Snijd intussen de venkelstelen en het groen af. De stelen hebt u niet meer nodig; snijd het groen fijn (u hebt circa 3 eetlepels venkelgroen nodig). Snijd de bollen overlangs doormidden en vervolgens dwars in dunne plakjes. Houd ze apart.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de uien en knoflook 12 minuten, of tot de uien goudbruin kleuren.
    4. Voeg de venkel toe en schep deze circa 10 minuten om tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is. Voeg de aardappelschijfjes toe en strooi er wat zout en peper over. Bak het gerecht nog circa 10 minuten onder af en toe omscheppen, tot het naar wens is. Schep voor het serveren het fijngesneden venkelgroen erdoor.

    Wist u dat?

    In sommige recepten wordt bleekselderij als vervanging voor venkel opgegeven; deze groente heeft een vergelijkbare structuur, maar een heel andere voedingswaarde. Venkel bevat meer voedingsvezels, kalium, vitamine C en foliumzuur dan bleekselderij. Om van de subtiele anijssmaak nog maar te zwijgen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren