Verse tomatensalsa

    (1)
    40 minuten

    Serveer deze tomatensalade zo, of met tortillachips of als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 g rijpe tomaten
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ bosje verse koriander, fijngesneden
    • 3 eetl. fijngesneden verse munt
    • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
    • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • 3 eetl. limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de tomaten doormidden en verwijder het zaad. Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een middelgrote kom. Voeg de bosuitjes, het korianderblad, de munt, chilipeper, komijn, het korianderzaad en limoensap toe.
    2. Schep alles goed door elkaar. Laat de salsa 30 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

    Wist u dat?

    Alle tomaten en tomatenproducten (verse, uit blik, gedroogde, sappen, sauzen en purees) bevatten veel lycopeen. In 1995 bleek uit onderzoek dat mannen die veel tomaten aten, ook minder kans liepen op prostaatkanker. Naar men aanneemt is dit effect te danken aan lycopeen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Saylan
    van
    0

    Voor het eerst salsa gemaakt en gelijk al fan! Jam!  -  07 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties