Italiaanse anijskoekjes

    Italiaanse anijskoekjes

    13keer bewaard
    28min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Oud Italiaans recept.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 500 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 125 ml melk
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 175 ml plantaardige olie
    • 1 eetlepel anijsextract
    • Glazuur
    • 1 theelepel anijsextract
    • 125 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote kom bloem, bakpoeder en ruwe rietsuiker mengen. Maak in het midden een holletje en vul het met olie, melk, 1 eetlepel anijsextract en de eieren. Mengen tot het deeg kleverig is.
    3. De vingers met olie invetten en stukjes deeg van 2,5 cm afnemen. Vorm balletjes en verdeel deze met 2,5 cm tussenruimte over een licht-ingevette bakplaat. De bovenkant van de koekjes licht platdrukken. Gedurende 8 minuten bakken. De koekjes in het glazuur dippen als ze nog warm zijn.
    4. Voor de glacering: roer 1 theelepel anijsextract en voldoende heet water met 125 gr poedersuiker tot een glad glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren