Vleestortellini met paprikasaus

    Vleestortellini met paprikasaus

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Geroosterde paprika's uit een potje leveren veel bètacaroteen en vitamine C: ook met kant-en-klaarproducten kunt u dus een gezonde maaltijd op tafel zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 325 g vleestortellini
    • 1 potje geroosterde paprika's (circa 300 g)
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. zoutarme sojasaus
    • 15 g koude boter, in vlokjes
    • 3 eetl. in sliertjes gesneden basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de tortellini beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Doe intussen de inhoud van het potje paprika's in een keukenmachine en pureer dit met de knoflook, olie en sojasaus. Doe de saus over in een pannetje en laat hem 10 min. pruttelen op laag vuur.
    3. Giet de tortellini af. Klop vlak voor het serveren de vlokjes boter door de saus en roer er het basilicum door. Schep de tortellini om met de saus en serveer.

    HANDIGE HINT

    Pecorino romano is een harde Italiaanse kaas van schapenmelk; hij wordt meestal geraspt. Pecorino heeft een scherpere smaak dan Parmezaanse kaas, die van koemelk gemaakt wordt. In vrijwel elk recept kunt u pecorino vervangen door Parmezaanse kaas; u kunt ook beide soorten combineren. Behalve pecorino en Parmezaanse kaas kent de Italiaanse keuken nog een derde harde kaas, asiago: deze wordt van koemelk gemaakt en houdt qua smaak het midden tussen Parmezaanse kaas en pecorino. Smaken verschillen: probeer ze eens uit en kijk welke u het lekkerst vindt.

    Goede combinatie

    Tal van combinaties zijn mogelijk bij dit pastagerecht. Geef bij de vleestortellini met paprikasaus bijvoorbeeld een frisse groene salade en een bijgerecht van gebakken broccoliroosjes of rapenscheuten. Chocoladesorbetijs vormt een waardig besluit van deze maaltijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren