Voorjaarsstoofschotel

    Voorjaarsstoofschotel

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke schotel van verschillende groenten als asperges, courgette, patisson, doperwten en wortel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos asperges, in stukjes van 2 cm
    • 8 heel kleine courgettes (totaal 500 g), uiteinden bijgesneden
    • 8 kleine gele patissons (totaal 200 g)
    • 130 g verse doperwten
    • 12 kleine worteltjes (totaal 100 g), uiteinden bijgesneden, geschrapt
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 7½ dl groentebouillon
    • 2 middelgrote tomaten, ontveld, zaad verwijderd en kleingesneden
    • zout
    • versgemalen peper
    • 10 blaadjes basilicum, in flinters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Blancheer de asperges, courgettes, patty pans, doperwten en worteltjes per soort afzonderlijk in 3 tot 5 minuten beetgaar in een pan met licht gezouten kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de ui op laag vuur in 2 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en laat deze in circa 10 minuten inkoken tot de helft. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Voeg de resterende groenten toe. Laat alles in 5 minuten goed doorwarmen op laag vuur. Breng de groenten op smaak met zout en peper en strooi de basilicum erover.

    Wist u dat?

    • 100 g gestoomde courgettes levert een zesde van de dagelijkse vitamine C-behoefte, en een tiende van de behoefte aan foliumzuur. * • Courgettes leveren bètacaroteen, die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Ze bevatten echter ook salicylaten, die bij sommige mensen tot voedselintolerantie kunnen leiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren