Vruchtenijs met balsamico

    Vruchtenijs met balsamico

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Leg de smaak van heerlijke zomerse vruchten vast, zodat u er later in het jaar nog van kunt genieten. Daarvoor is dit ijsrecept ideaal. Dankzij de luchtige siroop krijgt het een frisse smaak die nog wordt versterkt door de balsamicoazijn. Dit ijs gaat perfect samen met aardbeienmoes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 g aardbeien
    • 250 g frambozen
    • 200 g bosbessen
    • 2 tl balsamicoazijn van de beste kwaliteit
    • 200 g fijne suiker
    • 150 ml slagroom, luchtig geklopt
    • takjes verse munt om te garneren
    • Aardbeienmoes
    • 450 g aardbeien
    • 1-2 tl fijne suiker
    • balsamicoazijn
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de aardbeien, de frambozen en de bosbessen in een keukenmachine of een mixer en verwerk ze tot een smeuïg mengsel. Wrijf het mengsel door een nylon zeef in een grote maatbeker, zodat alle pitjes en schillen zijn verwijderd. Roer er de balsamicoazijn door en zet 30 minuten koel weg.
    2. Doe ondertussen de suiker en 150 ml water in een klein steelpannetje en zet ze op een hoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zonder te roeren, en laat 5 minuten koken totdat er zich een lichte siroop heeft gevormd. Giet deze in een vuurvaste schotel en laat afkoelen. Roer er het gepureerde vruchtenmengsel door en laat afkoelen zo lang als nodig is.
    3. Voeg de room toe aan het vruchtenmengsel en klop alles goed door elkaar. Schep het in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Schep het ijs vervolgens in een diepvriesdoos en zet ten minste 2 uur in de diepvries voor u het serveert. Als u geen ijsmachine hebt, kunt u het mengsel ook onmiddellijk in een grote diepvriesdoos doen en het 1 uur in de diepvries zetten. Klop het tot het smeuïg is en zet het opnieuw in de diepvries, gedurende 30 minuten. Herhaal dit enkele malen tot het ijs smeuïg is en zet het dan ten minste 2 uur in de diepvries.
    4. Voor de aardbeienmoes: snijd de aardbeien in schijfjes en doe ze in een kom. Bestrooi naar smaak met de suiker en voeg een beetje balsamicoazijn en vers gemalen zwarte peper toe. Roer en zet in de diepvries tot het serveren.
    5. Zet het ijs 20 minuten voor het serveren in de koelkast, zodat het zacht kan worden. Serveer in schaaltjes met een schep aardbeienmoes erbovenop. Garneer met takjes munt.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓ foliumzuur

    Variaties en tips

    • Voor heldergeel tropisch ijs schilt u 2 rijpe mango's en 2 rijpe perziken, u verwijdert de pitten en snijdt ze in schijfjes. Pureer ze in een keukenmachine. Volg dan het recept zoals hierboven, maar vervang de balsamicoazijn door 1 el vers limoensap. Serveer met schijfjes vers tropisch fruit, zoals papaja, mango en kiwi.

    Pluspunten

    • De combinatie van aardbeien, frambozen en bosbessen zorgt ervoor dat dit dessert heel veel vitamine C bevat, dat belangrijk is voor het herstellen van beschadigd weefsel en wonden. Vitamine C versterkt ook het immuunsysteem en is een krachtige antioxidant die degeneratieve ziekten helpt voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren