Walnotencake met frambozen

    Walnotencake met frambozen

    6keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Walnotencake met een bovenlaag van frambozen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2½ eetl. plantaardige olie
    • 275 g bloem
    • 150 g gele basterdsuiker
    • 1 theel. gemalen kaneel
    • 1 eetl. bakpoeder
    • zout
    • 2½ dl magere melk
    • 1 ei
    • 60 g boter, gesmolten
    • 75 g walnoten, grofgehakt
    • 1 theel. citroenraspsel
    • 250 g frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm van 20 × 20 cm in met ½ eetlepel olie en bekleed hem met bakpapier.
    2. Vermeng in een grote kom de bloem, suiker, kaneel, het bakpoeder en een snufje zout. Vermeng in een maatbeker de melk, het ei, de boter en de resterende olie. Schenk dit bij het bloemmengsel en werk alles door elkaar. Schep er de walnoten en het citroenraspsel door.
    3. Schenk het beslag in de geprepareerde vorm. Verdeel er de frambozen over. Bak de cake 50 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.

    Wist u dat?

    • Bramen en frambozen bevatten niet alleen ellageenzuur en carotenoïden, maar ook andere bio-actieve stoffen die kunnen helpen tegen kanker: monoterpenen, catechinen en fenolzuren. Monoterpenen remmen ook de aanmaak van cholesterol. * • Bramen, maar vooral ook frambozen vormen goede bronnen van kalium. Dit mineraal is van belang voor het reguleren van de bloeddruk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren