Italiaanse lamsstoofschotel

    Italiaanse lamsstoofschotel

    9keer bewaard
    1uur35min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Deze lamsschotel is een lichtere versie van meer traditionele recepten, maar is net zo vullend als meer stevige stoofschotels. Een lekkere manier om een overvloed aan groenten uit eigen tuin te gebruiken. Serveren met een knapperig broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 675 gr lamsschouder, in blokjes van 2,5 cm
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 5 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 125 ml rode wijn
    • 125 ml kippenbouillon
    • 900 gr tomaatblokjes uit blik
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 laurierblad
    • 4 aardappels, geschild en in stukjes van 2,5 cm
    • 225 gr verse sperziebonen, schoongemaakt
    • 1 rode paprika, ontzaad en in stukjes van 2,5 cm
    • 2 kleine courgettes, in plakjes
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. In een stoofpan de olie verhitten. Het lamsvlees met zout en peper op smaak brengen en in 2-3 minuten aanbraden. Knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. De rode wijn en kippenbouillon in de pan schenken en aan de kook brengen. Schraap de bruine restjes met een houten lepel van de bodem van de pan. Het vuur matig laag zetten, tomaten, oregano en laurierblad toevoegen. Laat het lamsvlees in ong. 45 minuten gaar sudderen.
    2. Het vuur matig hoog zetten. Aardappels, sperziebonen, rode paprika en courgette toevoegen en in 15-20 minuten de groenten gaar koken. Peterselie over de soep strooien, laurier verwijderen, op smaak brengen met zout en peper en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren