Warme abrikozensoufflés

    Warme abrikozensoufflés

    23keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Met een blik abrikozen of andere vruchten uit de voorraadkast maakt u in een handomdraai dit indrukwekkende dessert. Deze luchtige, zoete soufflés bevatten niet zoveel suiker en eieren als de meeste andere zoete soufflés, en ze zijn verrassend eenvoudig te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ tl gemalen amandelen of fijne kristalsuiker
    • 1 blik halve abrikozen op sap, circa 400 g, uitgelekt
    • 2 eieren, gesplitst
    • 2 el slagroom
    • 1 el fijne kristalsuiker
    • ½ tl vanille-extract
    • ½ tl citroensap
    • ½ tl bakpoeder
    • Om te garneren
    • poedersuiker
    • cacao (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven, met een bakplaat erin, voor op 200 °C. Vet vier soufflépotjes van 175 ml licht in met boter en bestuif de vormpjes met een egaal laagje gemalen amandelen of kristalsuiker.
    2. Doe de halve abrikozen, eierdooiers, slagroom, suiker, het vanille-extract en citroensap in een keukenmachine en pureer alles tot een glad mengsel.
    3. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop ze halfstijf. Zeef het bakpoeder erover en blijf kloppen tot het eiwit pieken vormt. Schep het abrikozenmengsel met een grote metalen lepel over de eiwitten. Spatel voorzichtig door om te voorkomen dat de eiwitten inzakken.
    4. Verdeel het abrikozenmengsel over de soufflépotjes. Maak met een mes met rond lemmet een cirkel in het midden van elke soufflé - hierdoor rijst de soufflé gelijkmatiger.
    5. Zet de soufflépotjes op de voorverwarmde bakplaat en bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Bestrooi ze direct met poedersuiker of zeef er een mengsel van poedersuiker en cacao over. Serveer meteen.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12, C * ✓ A, E

    Variaties en tips

    • Laat voor extra fruitige soufflés een tweede blik abrikozen uitlekken en hak de vruchten fijn. Breng ze op smaak met wat fijngesneden gekonfijte gember of wat koekkruiden. Beboter en bestuif 6 soufflépotjes, in plaats van 4. Maak het soufflémengsel zoals hierboven is beschreven. Verdeel de fijngesneden vruchten over de potjes, schep het soufflémengsel erover en bak de soufflés. * • Vervang het fruit door peren op sap en voeg een snufje kardemompoeder aan het mengsel toe. Andere geschikte fruitsoorten zijn zwarte bessen en perziken. * • Vang het sap op om dat te gebruiken voor een fruitsalade of een vruchtendrank.

    Pluspunten

    • Door vruchtenconserven op eigen sap te gebruiken, in plaats van op siroop, is het suikergehalte en daardoor het aantal calorieën lager. * • Eieren zijn bijzonder rijk aan eiwit - een absoluut onmisbare voedingsstof in een gezond eetpatroon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren