Warme pudding van zoete aardappelen

    Warme pudding van zoete aardappelen

    1keer bewaard
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Zoete aardappelen leveren zo veel bètacaroteen dat ze wel een feestelijke presentatie verdienen!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eetl. + 1 theel. plantaardige olie
    • 2 zoete aardappelen, geschild en geraspt
    • 3½ dl magere koffiemelk
    • 100 g gele basterdsuiker
    • 2 eetl. diksap (tropische mix)
    • ½ theel. gemberpoeder
    • ½ theel. gemalen kruidnagel
    • ½ theel. gemalen piment
    • ½ theel. zout
    • 1 groot ei, losgeroerd
    • 4 grote eiwitten, losgeroerd
    • 50 g geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 2 liter inhoud in met 1 theel. olie.
    2. Roer in een grote kom de geraspte zoete aardappelen, de koffiemelk, 2 eetl. olie, de suiker, diksap, gember, kruidnagel, piment, zout, ei en de eiwitten door elkaar. Schep dit mengsel in de ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie.
    3. Bak de pudding 1½ uur. Verwijder het folie, strooi de kokos over de pudding en bak hem nog 30 min. tot hij gestold is en de kokos licht kleurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren