Wentelteefjes met bananen

    Wentelteefjes met bananen

    5keer bewaard
    12min


    Maak dit als eerste!

    Wentelteefjes kennen we nog wel van vroeger. Deze wat luxere versie wordt gegarandeerd het lievelingsdessert van de hele familie. Om te variëren kunt u de bananen ook eens vervangen door aardbeien of peren, of een ander soort brood als basis gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eieren
    • 4 el halfvolle melk
    • 1 tl honing
    • forse snuf gemalen kaneel
    • 2 tl zonnebloemolie
    • 8 kleine sneetjes grof volkorenbrood
    • 2 grote bananen
    • Voor het glazuur
    • 3 el poedersuiker
    • snufje gemalen kaneel
    • Om te garneren
    • poedersuiker
    • verse muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:12min 

    1. Verwarm de grill voor. Doe de eieren, de melk, de honing en de kaneel in een ondiepe schotel en klop alles goed door elkaar.
    2. Als de korsten van het volkorenbrood erg hard zijn, kunt u ze er beter van afsnijden.
    3. Giet in een koekenpan met antiaanbaklaag een eetlepel olie en laat die warm worden. Doop elk sneetje brood even in het eiermengsel, zodat het aan twee kanten vochtig is en leg het dan in de pan. Bak aan elke kant 1-2 minuten, of tot het goudbruin is. Als niet al het brood in één keer in de pan past, doet u opnieuw een scheutje olie in de pan alvorens de volgende sneetjes te bakken. Haal het brood uit de pan als het klaar is.
    4. Schil de bananen, snijd ze in dunne schuine schijfjes en schik ze op de sneetjes brood. Meng de poedersuiker met de kaneel en bestrooi hiermee de bananen. Leg de sneetjes brood onder de grill tot de suiker is gesmolten en de bananen geglazuurd zijn.
    5. Bestrooi enkele muntblaadjes met een beetje poedersuiker en gebruik deze om de wentelteefjes te garneren. Serveer onmiddellijk.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12 * ✓✓ E, foliumzuur, niacine * ✓ B1, B2, B6, calcium, koper, zink

    Variaties en tips

    • Gebruik zoet brioche- of ander luxebrood en beleg het met schijfjes aardbeien, bestrooid met een beetje gemalen gember. * • Ook van vruchtenbrood kunt u heerlijke wentelteefjes bereiden. Leg er schijfjes perzik of peer op en bestrooi met een beetje vers gemalen nootmuskaat. * • Brood van een dag oud is het meest geschikt om wentelteefjes van te maken; het is wat droger dan vers brood, waardoor het eier-melkmengsel beter opgenomen wordt.

    Pluspunten

    • Van brood werd in het verleden vaak gezegd dat het een dikmaker was en de positieve kanten ervan werden over het hoofd gezien. Zelfs wittebrood bevat een beetje voedingsvezels en er worden doorgaans vitaminen en mineralen, waaronder calcium en vitamine B1, aan toegevoegd. * • Eieren bevatten eiwit van hoge kwaliteit, ijzer en de vetoplosbare vitaminen A en E. De cholesterol in voedingsmiddelen heeft slechts een beperkt effect op de hoeveelheid cholesterol in de bloedvaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren