Wittebonensoep met spinazie, peterselie, salie en Parmezaanse kaas

    Wittebonensoep met spinazie, peterselie, salie en Parmezaanse kaas

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Spinazie en bonen leveren foliumzuur, een B-vitamine die beschermt tegen hartziekten en tegen aandoeningen bij het ongeboren kind.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 120 g milde of pittige Italiaanse kalkoensaucijs, vliesjes verwijderd
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. gedroogde salie
    • circa 500 g cannellinobonen (of witte bonen) uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 dl kippenbouillon, ontvet
    • 200 g spinazie, kleingesneden (of 150 g diepvriesspinazie)
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 1 eetl. versgeperst citroensap
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Schep het vlees 3 min. om tot het rul is. Laat het uitlekken op keukenpapier.
    2. Bak in dezelfde pan de knoflook met de salie 30 sec. Voeg de bonen, bouillon en 2½ dl water toe. Laat de soep onafgedekt 10 min. trekken.
    3. Pureer in een keukenmachine de helft van de bonen met een scheutje bouillon. Schep de puree door de soep. Voeg het vlees, de spinazie en de peper toe. Laat de soep onafgedekt nog 10 min. trekken. Roer de peterselie en het citroensap erdoor. Strooi vlak voor het serveren de kaas erover.

    HANDIGE HINT

    Als u een soep van tevoren bereidt, in de koelkast bewaart en opnieuw verwarmt, is hij vaak wat dikker geworden. Voeg in dat geval een scheutje bouillon of water toe, zodat de dikte weer naar wens is.

    Goede combinatie

    Met deze heerlijke soep kunt u eindeloos variëren. Probeer maar eens wat mogelijkheden uit. In plaats van een pittige Italiaanse kalkoensaucijs kunt u ook een andere soort saucijs gebruiken. De spinazie kunt u vervangen door andere bladgroenten, bijvoorbeeld snijbiet of jonge boerenkoolbladeren. Hebt u weinig tijd, dan leveren diepvriesgroenten tijdwinst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren