Wortel-courgettesoufflé

    Wortel-courgettesoufflé

    4keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een elegante presentatie van antioxidanten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 g wortelen, geschild, in plakjes van 1 cm
    • 2 eetl. plus 1 theel. plantaardige olie
    • ¼ ui, fijngesneden
    • 2 eetl. bloem
    • 1¼ dl magere melk
    • 4 grote eieren, gesplitst
    • 1 courgette (150 g), geraspt
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • ¼ theel. geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Stoom de wortelen in circa 20 min. gaar. Pureer ze in een keukenmachine.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een souffléschaal in met 1 theel. olie.
    3. Verhit de olie in een pannetje op matig vuur. Bak hierin de ui circa 5 min. Strooi de bloem erover en schep deze 1 min. om. Roer er geleidelijk de melk door. Breng deze saus al roerend aan de kook, schep hem in een kom en roer er de wortelpuree en eierdooiers door. Schep de courgette erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
    4. Klop in een kom de eiwitten tot zachte pieken. Vouw het eiwit in drie gedeelten door het groentemengsel. Schep dit in de geprepareerde vorm.
    5. Plaats de soufflé 30 tot 40 min. in de oven, tot hij goudgeel en mooi uitgerezen is. Serveer hem direct.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    WIST U DAT…

    … het kleinste spatje vet (boter, olie of eierdooier) bij het kloppen van eiwit al verhindert dat u schuimige pieken krijgt? Zorg dat kom en kloppers brandschoon zijn, en let op dat de eierdooiers tijdens het splitsen niet breken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren