Wortelen met Parmezaanse kaas

    Wortelen met Parmezaanse kaas

    4keer bewaard
    36min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke wortelgerecht bevat veel bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 450 g wortelen, geschild, in schuine plakjes van 6 mm dik
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:36min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot laag vuur. Voeg de wortelen toe en smoor ze afgedekt circa 15 min. op laag vuur, tot ze beetgaar zijn.
    2. Draai het vuur iets hoger en bak de wortelen onder af en toe omscheppen circa 15 min., tot ze licht kleuren. Bestrooi ze met zout en peper. Strooi vlak voor het serveren de Parmezaanse kaas erover.

    HANDIGE HINT

    Roerbakken gaat het beste als u de wok van tevoren goed verhit en er pas daarna de olie aan toevoegt. Zo voorkomt u dat de ingrediënten aan de wand van de wok gaan kleven. Deze techniek werkt ook als u een pan van gietijzer of ander metaal gebruikt. * Als u veel ingrediënten wilt roerbakken, kunt u deze het beste in gedeelten bereiden. Als u de wok of pan zou overladen met groenten, veroorzaken deze stoom en worden ze niet lekker zacht en knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jopie
    van
    0

    Ziet er mooi kleurig en vrolijk uit, de smaak is lekker, een goede combi van zoet en hartig. Ik heb wel winterwortelen gebruikt, deze zijn lekker zoet en niet in schuine plakjes, maar in een lange staafjes gesneden. Volgende keer ga ik de wortelen smoren met wat honing erbij. - 26 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren