Wortelgroentenpuree

    Wortelgroentenpuree

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    In deze puree worden niet alleen aardappelen verwerkt, maar ook koolraap en wortels, voor een extra gezonde puree.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 900 g koolraap of meiknol, geschild, in vieren gesneden, in dunne plakjes
    • 250 g aardappelen, geschild, in dunne schijfjes
    • 250 g wortels, in dunne plakjes
    • 5 tenen knoflook, gepeld
    • 1 laurierblad
    • 1 theel. verse tijm
    • snufje zout
    • snufje peper
    • 2 theel. olijfolie
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de stukken koolraap, aardappel en wortel met de knoflook, laurier, tijm en wat zout en peper in een grote pan. Voeg 1 liter water toe en breng dit aan de kook op matig vuur. Draai het vuur laag en laat de groenten afgedekt 15 minuten koken, of tot ze gaar zijn. Giet ze af. Bewaar de knoflook en 1½ dl kookwater; het laurierblad hebt u niet meer nodig.
    2. Prak de groenten met de knoflook met een aardappelstamper. Werk er het opgevangen kookwater en de olie door. Schep vlak voor het serveren de Parmezaanse kaas door de puree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren