Wortelmuffins met abrikozen en pecannoten

    Wortelmuffins met abrikozen en pecannoten

    16keer bewaard
    52min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Muffins met wortel en abrikoos. Wortels zijn een van de beste bronnen voor betacaroteen, ze bevatten ook gezonde antioxidanten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 40 g pecannoten
    • 220 g bloem
    • 1½ theel. bakpoeder
    • ½ theel. kaneel
    • zout
    • 125 g appelmoes van een moesappel (ongezoet)
    • 3 eetl. kristalsuiker
    • 3 eetl. gele basterdsuiker
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 ei
    • 1 eiwit
    • 300 g wortels, geraspt
    • 50 g gedroogde abrikozen, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 22min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:52min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Neem een plaat met 12 cakevormpjes van elk 6 cm en bekleed deze met papieren bakjes.
    2. Rooster de pecannoten 5 minuten op een kleine bakplaat, of tot het aroma vrijkomt. Hak ze fijn.
    3. Roer in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout door elkaar. Vermeng in een andere kom de appelmoes, beide soorten suiker, de olie, het hele ei en het eiwit. Roer er de noten, wortels en abrikozen door.
    4. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Schep het wortelmengsel er snel door. Schep het beslag in de geprepareerde vormpjes. Bak de muffins 30 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.

    Wist u dat?

    • De flavonoïden in wortels kunnen een remmende werking hebben op de verspreiding van kwaadaardige cellen. Onderzoek toont aan dat ze ook helpen beschermen tegen hartaandoeningen. * • Wortels bevatten calciumpectaat, oplosbaar vezel dat het cholesterolgehalte kan verlagen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren