Wortelsoep met dille

    Met slechts één kom van deze romige soep krijgt u vier maal uw ADH aan vitamine A binnen - plus vitamine C, kalium en voedingsvezels.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, kleingesneden
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • 550 g wortelen, geschild en kleingesneden
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • ¼ theel. witte peper
    • 4 eetl. magere yoghurt
    • 1 eetl. fijngesneden dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg de bouillon, wortelen en tijm toe. Laat de wortelen afgedekt in circa 40 min. zeer gaar worden.
    2. Pureer de soep (zo nodig in gedeelten) en voeg peper toe. Laat hem weer goed doorwarmen. Schep hem in kommen en garneer elke kom met een beetje yoghurt en dille. U kunt de soep ook koud serveren: laat hem afkoelen tot kamertemperaturen en plaats hem vervolgens afgedekt in de koelkast. Garneer hem vlak voor het serveren.

    Handige hint

    Voor recepten met pompoenpuree kunt u allerlei soorten pompoen gebruiken: bijvoorbeeld een stuk reuzenpompoen, maar ook een kleine golden debut, een flespompoen of eikelpompoen. Elke pompoensoort heeft een andere smaak, maar ze laten zich allemaal erg goed combineren met dezelfde smaakgevers: kruiden, specerijen, citrusraspsel en sap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren