Zalm met grapefruit

    Zalm met grapefruit

    1keer bewaard
    24min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Snel gebakken zalm met een salade van grapefruit, paprika, bleekselderij en een mosterddressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grapefruits
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes van 5 mm
    • 3 eetl. fijngesneden rode ui
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 1 eetl. olijfolie
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 theel. sambal oelek (indien gewenst)
    • 4 graatloze stukken zalmfilet, met vel (elk 175 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:24min 

    1. Schil de grapefruits dik af met een scherp mesje. Houd ze boven een kom om het sap op te vangen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes dwars doormidden en doe ze in een schaal. Schep er de paprika, bleekselderij, ui, peterselie, mosterd, ½ eetlepel olie en wat peper door. Plaats de salade tot gebruik in de koelkast.
    2. Verhit de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Vermeng in een kommetje het opgevangen sap met de sambal (als u die gebruikt). Bestrijk de visfilets hiermee.
    3. Leg de visfilets met het vel omlaag in de pan en schroei ze in 2 minuten dicht op matig vuur. Keer ze en schroei de andere kant eveneens in 2 minuten dicht. Serveer ze met de grapefruitsalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren