Zalm op een groentebedje

    Zalm op een groentebedje

    4keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Jonge boerenkoolblaadjes (of andere bladgroenten) leveren veel calcium en passen qua smaak perfect bij de visfilets.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. grapefruitsap
    • 1½ eetl. mosterd
    • 1½ eetl. honing
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 4 zalmfilets (elk 170 g)
    • 700 g jonge boerenkoolblaadjes, zonder de dikke steeltjes, kleingesneden
    • 3 eetl. olijfolie
    • ½ rode en ½ gele paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Neem een ondiep schaaltje waarin de visfilets netjes naast elkaar passen en vermeng hierin het grapefruitsap met de mosterd, honing en chilivlokken. Wentel de visfilets hierin en plaats ze afgedekt 30 min. in de koelkast.
    2. Verwarm de grill voor.
    3. Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook. Blancheer de boerenkool hierin 5 min. Laat hem goed uitlekken en druk het vocht eruit.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de paprika's 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak de groenten nog 3 min. Neem de pan van het vuur en houd de groenten warm.
    5. Neem de visfilets uit de marinade. Leg ze met het vel omlaag op een rooster. Bewaar de marinade.
    6. Gril de visfilets 3 min. op 10 cm afstand van de warmtebron, met een opvangbakje eronder. Bestrijk ze met de marinade en gril ze nog 3 tot 4 min., tot de vis ondoorschijnend en vlokkerig is. (Plaats het rooster wat lager als de vis te snel kleurt.) Serveer de vis op en bedje van boerenkool met paprika.

    HANDIGE HINT

    Tijdens het grillen verliest de vis wat vocht; als u dit in een bakje opvangt, kunt u de vis ermee bestrijken, zodat hij wat vochtiger wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren