Zalmceviche met mango

    Zalmceviche met mango

    8keer bewaard
    4uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzondere salade van zalm, mango, avocado en pepertjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g verse zalmfilet, in blokjes, of zoutarme zalm uit blik
    • 1-2 eetl. limoensap
    • zout
    • 2 theel. limoenraspsel
    • 1 grote, stevige mango, in blokjes
    • 1 grote avocado, in blokjes
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • ½ klein kropje bindsla (little gem)
    • 2 pittabroodjes, horizontaal doormidden gesneden, in vier parten, knapperig geroosterd in de oven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Gebruikt u verse zalmblokjes, doe deze dan in een kommetje en roer er 1 eetlepel limoensap en een snufje zout door. Laat ze afgedekt 3 tot 4 uur marineren in de koelkast. Gebruikt u zalm uit blik, laat deze dan uitlekken en verdeel hem in vlokken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
    2. Doe de gemarineerde of gekoelde zalm in een middelgrote kom. Schep er 1 eetlepel limoensap, het limoenraspsel, de mango, avocado, chilipeper, bosuitjes, koriander en kappertjes door. Plaats de ceviche 30 minuten in de koelkast. Serveer met de slablaadjes en het pittabrood.

    Wist u dat?

    Omdat zalm uit blik calciumrijke graten en omega-3-vetzuren bevat, is deze vis juist voor ouderen heel geschikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren