Zelfgemaakte ginger ale

    Zelfgemaakte ginger ale

    3keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Met dit eenvoudige recept, maakt u van verse gemberwortel heerlijk gemberbier.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 glazen

    • 125 g verse gemberwortel, ongeschild in dunne plakjes gesneden
    • 225 g suiker
    • 3 reepjes citroenschil (5 × 1 cm)
    • ⅛ theel. zwarte peperkorrels
    • ⅛ theel. pimentbessen (indien gewenst)
    • sprankelend mineraalwater of sodawater
    • 8 plukjes munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de gember in een middelgrote pan, voeg 5 dl water toe en breng dit aan de kook op matig vuur. Draai het vuur laag en laat de gember afgedekt 25 minuten trekken. Zeef het vocht; de gember hebt u verder niet nodig.
    2. Schenk het kookvocht terug in de pan en voeg de suiker, citroenschilletjes, peperkorrels en pimentbessen (als u die gebruikt) toe. Breng dit op laag vuur aan de kook en roer minuten, tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef hem en plaats hem in de koelkast.
    3. Schenk 3 eetlepels siroop in een hoog glas en schenk hierbij 1½ dl mineraalwater. Voeg wat ijsblokjes toe en garneer het glas met munt.

    Wist u dat?

    Een theelepel gemalen gember bevat 0,5 mg mangaan. Dit spoorelement speelt een rol bij de energieproductie en versterkt de botten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren