Zelfgemaakte verse kaas

    Zelfgemaakte verse kaas

    3keer bewaard
    2uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept om zelf kaas te maken. Gebruik deze kaas bijvoorbeeld in een Indiase curry met spinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2½ liter magere melk
    • 4 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Breng in een grote pan de melk aan de kook op matig vuur. Neem hem van het vuur en roer er het citroensap door. Wacht tot de wrongel zich afsplitst van de wei. Leg een dubbele laag kaasdoek in een zeef. Plaats deze in de gootsteen. Schenk de geschifte melk in de zeef en giet de wei af (deze hebt u niet meer nodig). Plaats de zeef boven een kom en laat hem 20 minuten uitlekken.
    2. Bind de punten van het kaasdoek bijeen en knijp de wrongel zachtjes uit. Vorm er een ronde plak van en verzwaar hem met een gewicht. Laat hem op kamertemperatuur nog 2 uur rusten, of tot de kaas zo stevig is dat u hem kunt snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AnitaScheepmaker
    0

    Hoe kan ik deze kaas laten "rijpen" ? - 19 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren