Zoete aardappelsoep met specerijen

    Zoete aardappelsoep met specerijen

    7keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige soep van zoete aardappelen, lekker als lunch of een lichte maaltijd met een stuk (stok)brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g zoete aardappelen, geschild en in schijfjes
    • 4 dl kippenbouillon
    • 1 theel. korianderzaad
    • ½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • ½ theel. suiker
    • zout
    • 2 eetl. limoensap
    • 1 eetl. bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de dunne aardappelschijfjes met de kippenbouillon, 2½ dl water, de koriander, chilipeper, suiker en een snufje zout in een grote pan. Laat dit afgedekt 20 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
    2. Pureer de soep in een keukenmachine en voeg het limoensap toe. Verwarm hem opnieuw in de pan en strooi de gesnipperde bieslook erover.

    Wist u dat?

    • In veel aardappelrecepten kunt u ook zoete aardappelen gebruiken. Zo krijgt u bovendien extra bètacaroteen binnen. * • Eén portie puree van zoete aardappelen met oranje vruchtvlees levert ruim tweemaal de ADH aan vitamine A van een volwassene.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 05 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren