Zoete couscous

    Zoete couscous

    5keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Couscous is enorm veelzijdig en kan zowel in hartige gerechten als in zoete gerechten worden verwerkt, zoals in dit heerlijke snelle, warme gerecht. De couscous wordt gemengd met gedroogd fruit en kort geweekt in hete melk. Bedekt met vers fruit vormt deze zoete couscous een origineel en gezond begin van de dag.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g couscous
    • 85 g rozijnen
    • 85 g pruimen, zonder pitten en fijngesneden
    • schil van 1 kleine sinaasappel, fijngeraspt
    • 750 ml halfvolle melk
    • Om te serveren
    • 2 nectarines, in schijfjes gesneden
    • 8 el kwark

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de couscous in een kom en voeg de rozijnen, pruimen en sinaasappelschil toe. Roer tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
    2. Giet de melk in een steelpan en breng die net aan de kook. Giet de hete melk over het couscousmengsel en roer goed. Dek de kom dan af met folie of met een samengevouwen schone theedoek. Laat circa 10 minuten weken, of tot de couscous dik is geworden en alle melk is geabsorbeerd.
    3. Schep de couscous in kommen en leg de schijfjes nectarine erop en schep wat kwark er overheen. Serveer de zoete couscous onmiddellijk.

    Pluspunten

    • Kwark is een zachte kaas die een uitstekend alternatief voor room vormt om dit gerecht goed af te werken. * • Pruimen hebben veel voedingswaarde en zijn uitstekende bronnen van voedingsvezels, maar ook van vitaminen, mineralen en bio-actieve stoffen. Pruimen zijn bekend om hun laxerende werking en kunnen dus op gezonde wijze soelaas bieden bij verstopping.

    Variaties en tips

    • In plaats van rozijnen en pruimen kunt u ook heel goed andere soorten gedroogd fruit gebruiken, zoals appels of abrikozen. * • Gebruik de fijngeraspte schil van 1 kleine rode grapefruit of van 1 citroen in plaats van de schil van een sinaasappel. * • Serveer met extra halfvolle melk of magere yoghurt in plaats van met kwark. * • Voor zoete polenta brengt u 1 liter halfvolle melk in een steelpan aan de kook. Voeg langzaam 175 g instant polenta toe en laat al roerend zachtjes koken. De polenta zou na circa 5 minuten dik moeten zijn en alle melk hebben geabsorbeerd. Voeg 85 g rozijnen en 85 g fijngesneden gedroogde abrikozen of vijgen toe. Maak het mengsel zoeter door 2 eetlepels vloeibare honing toe te voegen. Breng het op smaak met 1 theelepel gemalen gemengde specerijen of kaneel. Serveer heet, met schijfjes verse sinaasappelen of extra melk.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12 * ✓✓ B2, C, calcium, ijzer * ✓ A, B1, B6, niacine, kalium, koper, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren