Zoete kaaspasteitjes

    Zoete kaaspasteitjes

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Het deeg maakt u met een mengsel van bloem en aardappelen, zodat het extra veel voedingsvezels levert.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 g in de schil gekookte aardappelen, afgekoeld
    • 250 g margarine, op kamertemperatuur
    • 300 g bloem
    • 2 theel. bakpoeder
    • 5 eetl. fijne kristalsuiker
    • 175 g ricotta of Hüttenkäse
    • 50 g gele rozijnen
    • raspsel van 1 citroen
    • 2 eieren, losgeroerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Pel de aardappelen, doe ze in een kom en prak ze met een vork. Prak er de margarine, bloem, het bakpoeder en 2 eetl. suiker door. Kneed het deeg vlug door. Plaats het 30 min. in de koelkast.
    2. Vermeng in een kom de ricotta met de resterende 3 eetl. suiker, de rozijnen, het citroenraspsel en driekwart van de losgeroerde eieren.
    3. Verwarm de oven voor op 225°C. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoekige lap van ½ cm dik. Snijd hieruit 16 vierkantjes.
    4. Verdeel de vulling over 8 deegvierkantjes en spreid het uit, maar laat de randen vrij. Bestrijk de randen met wat losgeroerd ei. Dek af met de resterende 8 vierkantjes. Druk de randen aan. Kerf spleetjes in de bovenste vierkantjes en bestrijk ze met ei.
    5. Bak de pasteitjes circa 15 min. onderin de oven, tot ze goudbruin en mooi uitgerezen zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren