Zoete-aardappelkoekjes

    Zoete-aardappelkoekjes

    20keer bewaard
    54min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Goed voor het hart: deze koekjes van zoete aardappelen leveren weinig verzadigde vetten omdat ze zonder boter bereid worden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 190 g bloem
    • ¼ theel. zout
    • 4 theel. bakpoeder
    • snufje nootmuskaat
    • 250 g puree van gare zoete aardappelen
    • 4 eetl. plantaardige olie
    • 4 eetl. magere melk
    • 1 groot ei, losgeroerd
    • 2 eetl. gele basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 27min  ›  Klaar in:54min 

    1. Verwarm de oven voor op 210°C.
    2. Roer in een kleine kom de bloem, zout, bakpoeder en nootmuskaat door elkaar.
    3. Roer in een middelgrote kom de zoete-aardappelpuree, olie, melk, het ei en de suiker door elkaar. Meng het bloemmengsel door dit mengsel.
    4. Breng dit deeg over op uw werkvlak en vorm er een cirkel van 2 cm dik van. Steek hieruit rondjes van 6 cm doorsnee. Leg ze op een bakplaat, op 3 cm afstand van elkaar. Bak ze in 12 tot 15 min. goudbruin en serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren