Worteltaart met notenkorst

    Worteltaart met notenkorst

    5keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Gepureerde wortelen bevatten veel bètacaroteen, voedingsvezels – en natuurlijke suikers. Een ideale vulling dus voor deze kruidige taart. Het heerlijke korstje is gemaakt met gezonde noten, plantaardige olie en slechts heel weinig boter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 g walnoten, licht geroosterd
    • 60 g hazelnoten, licht geroosterd
    • 100 g vetarme wafels (koekjes), verkruimeld
    • 4 eetl. gele basterdsuiker
    • 1¼ theel. gemalen kaneel
    • 1¼ theel. gemalen gember
    • 3 eetl. plantaardige olie met een neutrale smaak
    • 30 g boter, gesmolten
    • 450 g wortelen, geschild en kleingesneden
    • 225 g kristalsuiker
    • 1 eetl. bloem
    • ¼ theel. geraspte nootmuskaat
    • ⅛ theel. gemalen kruidnagel
    • ½ theel. zout
    • 4 grote eieren, losgeroerd
    • 1¾ dl volle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de noten in een keukenmachine grof met de pulseerknop. Werk er met 2 of 3 drukken op de pulseerknop de koekkruimels, basterdsuiker, ¼ theel. kaneel en ¼ theel. gember door. Werk er vlug de olie en de gesmolten boter door, zodat de kruimels goed met het vet vermengd zijn. Schep dit in een aardewerken bakvorm van 22 cm en druk het tegen de bodem en wand. Bak 10 min. en neem hem uit de oven.
    2. Kook de wortelen in licht gezouten water in circa 20 min. gaar. Giet ze af en pureer ze in de keukenmachine. Laat de puree enigszins afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
    3. Vermeng de suiker, de bloem, de rest van de kaneel en gember, nootmuskaat, kruidnagel en het zout. Mix dit door de wortelpuree met de keukenmachine. Mix de eieren en de melk erdoor. Schep het mengsel op de taartbodem.
    4. Bak de taart circa 45 min., tot de puree gestold is. Serveer hem warm of koud.

    HANDIGE HINT

    Bij taarten met een vulling van eieren en melk kan zich tijdens het afkoelen een scheur vormen in de vulling. Dit komt doordat de vulling te veel vocht heeft verloren tijdens het bakken; u kunt het probleem ondervangen door een ovenschaal met water onderin de oven te zetten. Een scheur in de vulling beïnvloedt de smaak overigens niet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren