Zoete-aardappelpuree met kaneel en ahornsiroop

    Zoete-aardappelpuree met kaneel en ahornsiroop

    16keer bewaard
    30min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Deze subtiel gekruide puree van zoete aardappelen levert buitengewoon veel bètacaroteen op, een stof die het risico op hartaandoeningen, beroerte en kanker vermindert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg zoete aardappelen, geschild en kleingesneden
    • ½ theel. zout
    • 1 kaneelstokje
    • 2 eetl. ahornsiroop
    • 25 g boter of 1½ eetl. plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de zoete aardappelen met het zout en het kaneelstokje in een grote pan, overgiet ze krap met water en breng ze aan de kook. Kook ze onafgedekt onder af en toe omscheppen in circa 20 min. gaar. Giet ze af. Verwijder het kaneelstokje.
    2. Doe de aardappelen terug in de pan. Prak ze met 1½ eetl. ahornsiroop en de boter. Sprenkel de rest van de ahornsiroop er vlak voor het serveren over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Het was erg lekker, heb zelf de ahornsiroop weggelaten, want vond het al zoet genoeg :-) - 03 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren