Zoete-aardappelsalade met rozijnen en sinaasappeldressing

    Zoete-aardappelsalade met rozijnen en sinaasappeldressing

    7keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zoete en friszure smaken gaan samen in deze gezonde salade vol antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g zoete aardappelen, geschild, overlangs in vieren gesneden en vervolgens in plakjes van 1¼ cm dik
    • 3 eetl. + 1 theel. olijfolie
    • ca. 1 eetl. vers citroensap
    • 1 eetl. sinaasappelsap
    • 1 theel. honing
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 bosje rucola, in stukjes gescheurd
    • 1 navelsinaasappel, dik afgeschild, partjes uit de vliesjes gensneden
    • ½ kleine rode ui, in dunne ringen
    • 3 eetl. rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en vet dit licht in met 1 theel. olie. Doe de zoete aardappelen in een kom en schep ze om met 1 eetl. olie. Schik ze naast elkaar op de geprepareerde bakplaat. Rooster ze 20 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren.
    2. Klop in een kommetje de resterende 2 eetl. olie, het citroen- en sinaasappelsap, de honing, het zout en de peper door elkaar. Proef de dressing en voeg indien gewenst nog 1 eetl. citroensap toe.
    3. Schep in een grote schaal de warme aardappelen om met de dressing. Voeg de rucola, sinaasappelpartjes, ui en rozijnen toe en schep de salade om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren