Zoetzure rode kool

    Zoetzure rode kool

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Na bereiding is kool nog gezonder dan in rauwe staat: door verhitting worden de stoffen die kanker bestrijden namelijk nog gemakkelijker op te nemen door het lichaam.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 1 kleine rode kool, harde kern verwijderd, fijngesneden
    • 1 dl rode wijn
    • 4 pimentkorrels of kruidnagels
    • 2 eetl. rode wijnazijn
    • 1 eetl. gele basterdsuiker
    • ½ theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui circa 5 min. Voeg de kool, de wijn en de pimentkorrels toe. Laat de kool afgedekt circa 20 min. stoven op laag vuur, tot hij gaar is. Schep er de azijn, de suiker en het zout door.
    2. Neem het deksel van de pan, draai het vuur iets hoger en schep de kool nog 5 min. om, zodat bijna alle vocht verdampt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren