Zomerse vruchtenpudding

    Zomerse vruchtenpudding

    2keer bewaard
    8uur50min


    Maak dit als eerste!

    Een dessert van verschillende bessen. Je kunt varieren, maar in dit geval worden bramen, frambozen en blauwe bessen (of bosbessen) gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 380 g bramen
    • 250 g frambozen
    • 125 g blauwe bessen
    • 6 eetl. pitloze frambozenjam
    • 100 g fijne witte suiker
    • 3 theel. citroensap
    • 10 sneetjes stevig wit casinobrood, ontkorst
    • 4 eetl. slagroom, opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur50min 

    1. Vermeng in een middelgrote pan de bramen, frambozen, blauwe bessen, jam en suiker. Breng ze aan de kook en verwarm ze nog 1 minuut. Roer het citroensap door het vruchtenmengsel en laat het afkoelen.
    2. Bekleed een souffléschaal of kom van 1¼ liter inhoud met een groot vel plasticfolie, dat u rondom 13 cm over de rand laat hangen. Snijd de sneetjes brood schuin doormidden en bekleed de bodem en wanden van de schaal met deze brooddriehoekjes. Houd wat brood over voor de bovenkant.
    3. Schep het vruchtenmengsel en het sap hiervan in de schaal. Dek het af met de resterende brooddriehoekjes. Werk de rand netjes af. Vouw het folie erover. Plaats hierop een bordje met een blik als gewicht. Zet de schaal minstens 8 uur in de koelkast. Stort hem op een groot bord en verwijder het folie. Snijd in punten en serveer met de room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren