Zwaardvis met relish van nectarines

    Zwaardvis met relish van nectarines

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een verrukkelijke combinate van gegrilde vis met een relish van nectarine, chilipeper en paprika.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine rode chilipeper
    • 1½ eetl. rode-wijnazijn
    • zout
    • 500 g nectarines, in blokjes van 1 cm
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 2 bosuitjes
    • 3 eetl. verse munt
    • 4 stukken zwaardvis (elk 175 g)
    • ½ theel. gemalen koriander
    • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • 2 limoenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop in een middelgrote kom de chilipeper (zonder zaad en fijngesneden), azijn en een snufje zout door elkaar. Voeg de nectarines, paprika, fijngesneden bosuitjes en munt toe en schep de relish goed om. Plaats tot gebruik in de koelkast.
    2. Verwarm een grill voor. Wrijf de stukken vis in met de koriander en komijn. Gril ze op 15 cm afstand van de warmtebron aan elke kant 3 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Leg ze op borden en schep er wat relish over. Garneer met de halve limoenen.

    Een variatie

    Een verrassende smaakcombinatie krijgt u door de rode paprika te vervangen door een in kleine stukjes gesneden rijpe avocado. Neem in plaats van rode-wijnazijn het sap van 1 limoen. Voeg aan de dressing 1 uitgeknepen teentje knoflook toe. Wrijf de zwaardvis in met kerriepoeder. Gril de vis volgens recept. Serveer met de gekoelde salade.

    Wist u dat?

    Hoewel veel mensen denken dat een nectarine een kruising is tussen een perzik en een pruim, gaat het hierbij in feite om een echte perzik, zij het zonder het donzige velletje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren