Zwaardvisspiesjes met citroen-knoflooksaus

    Zwaardvisspiesjes met citroen-knoflooksaus

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
    • 4 eetl. citroensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 3 eetl. kippenbouillon
    • versgemalen peper
    • 700 g zwaardvis, in 24 blokjes
    • 16 kerstomaatjes
    • 1 rode ui, in 8 parten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vermeng voor de citroen-knoflooksaus de knoflook, het citroensap, 3 theelepels olie en de peterselie in een kommetje.
    2. Verwarm een grill voor. Vermeng in een ondiepe schaal de bouillon met flink wat peper. Wentel de blokjes vis, de halve tomaatjes en de uienparten hierdoor. Neem ze uit het bouillonmengsel (bewaar dit) en steek ze om en om aan 8 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water).
    3. Schep de resterende theelepel olie door het bouillonmengsel. Bestrijk de vis en groenten hiermee. Rooster de spiesjes 6 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot de vis precies gaar is en de uien iets kleuren. Schep de citroen-knoflooksaus over de spiesjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren