Volkorenbrood

    Volkorenbrood

    10keer bewaard
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben nogal aan het experimenteren met het vinden van het lekkerste recept voor bruinbrood uit de broodbakmachine. Dit is mijn beste variant tot nu toe, met lijnzaadmeel om het nog gezonder te maken.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 85 gr volkorenmeel
    • 235 gr wit tarwemeel
    • 15 gr glutenmeel
    • 15 gr lijnzaadmeel
    • 2 eetlepels gemalen havervlokken
    • klein handje gehakte (wal)noten
    • 1 eetlepel suiker
    • 5 gr zout
    • 220 ml water
    • 40 gr boter, in kleine blokjes
    • 1 zakje (7gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Meng alle droge ingrediënten (behalve de gist). Doe het water en de boter onderin de pan van de broodbakmachine. Doe het meelmengsel hier bovenop, maak een klein kuiltje en doe hier de gist in (gist nog niet met het water mengen, dan start het gistproces te vroeg).
    2. Zet de machine op de 'volkoren' stand, en indien mogelijk op de stand voor een klein brood. Bruiningsstand naar keuze en eventueel op de timer.
    3. Haal het brood na de bereidingstijd direct uit de machine en laat even afkoelen voor het snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren