Gepocheerde koude zalm met mosterd-roomsaus

    Gepocheerde koude zalm met mosterd-roomsaus

    3keer bewaard
    3uur40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we visite hebben, dus maak ik graag gerechten die goed voor te bereiden zijn. gepocheerde zalm is heerlijk voor in de zomer. Tot nu toe maakte ik er altijd een dillesausje bij, maar deze saus is nog beter!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 zalmfilets met huid (ca. 225 gr per stuk)
    • 600 ml droge witte wijn
    • versgemalen zwarte peper
    • zout
    • 225 ml zure room
    • 1-2 eetlepels Dijonmosterd
    • 4 theelepels citroensap
    • 4 theelepels honing
    • 1 theelepel citroenrasp
    • gehakte bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Zalm onder koud water afspoelen en met keukenpapier droog deppen. Met zout en peper inwrijven.
    2. 1,5 liter water en wijn in een grote, diepe pan aan de kook brengen (indien nodig twee pannen nemen en het vocht en de vis daarover verdelen).
    3. Vuur uitdoen en de zalm in de pan met water en wijn leggen. 6 minuten laten trekken, dan omdraaien en nog eens 5 minuten laten trekken.
    4. Breng zachtjes aan de kook en laat de zalm sudderen, tot de vis gemakkelijk met een vork uit elkaar te halen is (de tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm, dus check dit goed).
    5. Zalm met een spater voorzichtig uit de pan nemen en op een schaal laten afkoelen. Huid eraf halen en minstens 3 uur, of een nacht, goed afgedekt koud laten worden in de koelkast. Zalm 1 uur voor opdienen uit de koelkast halen.
    6. Zure room mengen met citroensap, honing en citroenrasp. Met zout op smaak brengen en koel bewaren.
    7. Zalm op een schaal rangschikken en met wat saus garneren. Bestrooi met wat bieslook en serveer de rest van de saus erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    jefflavignew
    0

    niet lekker - 30 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren