Bloemkool-kaastaart

    Bloemkool-kaastaart

    48keer bewaard
    2uur15min


    111 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van onze favoriete ingrediënten. Deze hartige taart met bloemkool en kaas is gemaakt met heerlijk aardappeldeeg. De kinderen zullen er dol op zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Pastei
    • 300 gr aardappels, geraspt
    • 40 gr ui, geraspt
    • 1 ei, geklopt
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel witte bloem
    • Taartvulling
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 bloemkool, grof gesneden
    • 175 gr Cheddar, geraspt
    • 2 eieren, geklopt
    • 60 ml melk
    • 1/4 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een ondiepe taart- of bakvorm van 23 cm invetten.
    2. Voor het deeg: met mousseline of een theedoek het overmatige vocht uit de geraspte aardappels knijpen. In een middelgrote mengkom aardappels, ui, ei, zout en meel mengen. Het mengsel overscheppen in de ingevette taartvorm en met de vingers platdrukken. 30 minuten bakken. Het deeg met olie insmeren en nogmaals 10 minuten bakken. Uit de oven halen, en de ovenstand verlagen naar 180°C/gasstand 4.
    3. Voor de vulling: in een grote koekenpan op een hoog vuur de olie heet laten worden. Het vuur middelhoog zetten en ui, knoflook, basilicum, tijm, zout, peper en paprikapoeder 8-10 minuten sauteren. De bloemkool toevoegen en 15 minuten laten garen.
    4. Helft van de kaas over het aardappeldeeg verdelen. De groenten over de kaas scheppen en de resterende kaas over de gesauteerde groenten verspreiden. Melk en eieren in een kommetje opkloppen, over de groenten en kaas uitgieten en tenslotte met paprikapoeder bestrooien.
    5. 35-40 minuten bakken, tot de taart stevig is en de bovenkant licht gebruind.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    De basilicum wordt niet meer genoemd in de bereiding. Ik heb gesauteerd met de basilicum, omdat de paprikapoeder op het laatst nog gebruikt wordt. De bedoeling zo? Waarvoor gebruik je de plantaardige olie en waarvoor de olijfolie? Op drie plaatsen heb je namelijk olie nodig. Lekker recept. - 09 nov 2011

    guus
    van
    0

    Een heerlijke maaltijd, voor druilerige, frisse dagen :-) - 15 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren