Bruschetta met erwten en munt

    (5)

    Als je een keer wat anders wilt dan de klassieke bruschetta met tomaten, probeer dit dan eens. Ziet er mooi uit, en helemaal Italiaans als je het samen met tomatenbruschetta en mozzarella serveert.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 sjalotjes
    • 1 klontje boter
    • 115 gr doperwten (vers of diepvries)
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 teentje knoflook
    • 5 dikke plakken ciabatta
    • olijfolie
    • 2 eetlepels gehakte verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Sjalotjes fijn hakken.
    2. Boter in een pan verhitten en de sjalotjes en erwten daarin aanbakken tot ze zacht zijn. De sjalotten moeten niet bruin worden. Met zout en peper op smaak brengen. In de keukenmachine of met de staafmixer pureren. Munt erdoor mengen.
    3. Ciabatta in het midden doorsnijden en met olijfolie besprenkelen. Een knoflookteen halveren en hiermee de stukjes brood insmeren.
    4. Brood in de oven goudbruin roosteren.
    5. Uit de oven halen en een goede portie van de erwtenpuree op elk plakje brood verdelen. Direct opdienen.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties