Aubergine met mozzarella

    Aubergine met mozzarella

    12keer bewaard
    1uur41min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het recept voor deze aubergine snacks is van mijn vriendin Antonella uit Napels. Ik vind het het lekkerst met grof japans paneermeel (panko). Panko is verkrijgbaar bij de toko.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo aubergine
    • 300 gr mozzarella
    • olijfolie om in te bakken
    • zout
    • 3 eieren, losgeklopt
    • Panko (Japans paneermeel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 26min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur41min 

    1. Aubergine in plakjes van een halve cm snijden. Met zout bestrooien en 1 uur laten 'zweten'. Afspoelen en met keukenpapier goed droog deppen.
    2. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
    3. Aubergineschijfjes met olijfolie besprenkelen. In een enkele laag op een bakplaat leggen en aan elke kant 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
    4. Mozzarella in schijven van een halve cm snijden.
    5. Met een schijfje aubergine, schijfje mozzarella en nog een keer een schijfje aubergine een sandwich maken. De mozzarella die uitsteekt afsnijden en voor iets anders gebruiken.
    6. Sandwiches in ei en dan in panko omwentelen. In hete olie aan beide kanten goudbruin bakken, tot de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren