Thaise kippenvleugels

    Thaise kippenvleugels

    9keer bewaard
    1uur5min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Deze zijn erg gemakkelijk om te maken en verrukkelijk. Je bakt de kippenvleugeltjes eerst, en bedekt ze dan met een pittige saus. Dit recept is genoeg voor een grote groep mensen, maar zorg ervoor dat je genoeg servetjes bij de hand hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2,25 kilo kippenvleugels
    • 225 ml kippenbouillon
    • 100 gr suiker
    • 4 eetlepels vissaus
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en geplet
    • 1-2 chilipepers, gehakt (hou de zaadjes erin als je meer pit wilt)
    • 2 eetlepels maizena
    • 3 theelepels paprikapoeder
    • 1 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Leg de kippenvleugels op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Bak ze 45 minuten tot een uur tot ze goudbruin zijn, 1 keer omdraaien. Leg ze op een serveerschaal.
    3. Fruit de knoflook en chilipepers in olijfolie in een middelgrote koekenpan. Voeg kippenbouillon, vissaus, paprikapoeder en suiker toe. Voeg maizena toe en roer goed door tot het dikker wordt. Schenk over de kippenvleugels en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 16 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren