Gebakken zalm met knapperige pecannotenkorst

    Gebakken zalm met knapperige pecannotenkorst

    93keer bewaard
    30min


    1579 personen hebben dit gemaakt

    Zalm uit de oven met een smaakvolle krokante korst met pecannoten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels Dijonmosterd
    • 3 eetlepels boter, gesmolten
    • 5 theelepels honing
    • 55 gr vers broodkruim
    • 55 gr fijngehakte pecannoten
    • 3 theelepels fijngehakte verse peterselie
    • 6 zalmfilets (ongeveer 650 gr totaal)
    • zout en peper naar smaak
    • 6 partjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor tot 200 graden C. Meng in een kleine kom de mosterd, boter en honing. Meng in een andere kom broodkruim, pecannoten en peterselie.
    2. Bestrooi elke zalmfilet met zout en peper. Leg ze op een licht ingevette bakplaat. Bestrijk met het mosterd-honingmengsel. Bestrooi de bovenkant van de zalm met het broodkruimmengsel.
    3. Bak 10 minuten per 2,5cm dikte, gemeten op het dikste gedeelte, in de voorverwarmde oven, of tot de zalm makkelijk met een vork uit elkaar valt. Dien op gegarneerd met de partjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    Chantal
    van
    6

    Dit is echt een superlekker zalmrecept. Heerlijk zo'n knapperig laagje met noten. - 02 aug 2010

    3

    Verrassend lekker. Makkelijk en snel. Heerlijk ook op een bedje van spaghetti met een klein beetje visroomsaus. Ik maakte er 3 gestoomde bospeentjes bij. Stond ook nog leuk op het bord en de roomsaus over de wortels ging perfect. De partjes citroen waren niet echt nodig. Je zou een beetje citroenzest door de broodkruim kunnen doen. - 15 dec 2013

    van
    1

    Ik houd normaal niet zo van vis, maar vond dit enorm lekker! Ga het zeker nog een keer maken! - 06 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren